Ben je benieuwd naar onze bevindingen aan de finish van deze marathon? Kom dan naar het afsluitende publieksprogramma over misinformatie rond de verkiezingen bij Beeld en Geluid Den Haag. Uiteraard houden we je ook via onze nieuwsbrief (meld je hier aan!) en website op de hoogte van onze factchecks!

Eigenlijk zijn we stiekem al een beetje begonnen, want we hebben al een aantal factchecks gepubliceerd van onze studenten die de verkiezingsprogramma’s van enkele politieke partijen hebben gelezen. Zo constateerden ze bijvoorbeeld dat Leiden niet de meest versteende stad van Nederland is, zoals Partij Sleutelstad schreef. Ook bleek dat je niet kan zeggen dat Amsterdam de ongezondste stad van Nederland is, zoals de ChristenUnie Amsterdam in het verkiezingsprogramma noteerde.

Al onze factchecks over de gemeenteraadsverkiezingen 2022 vind je op deze pagina. Hopelijk komen er de komende tijd nog een hele stapel bij.

4nD_eLqn_400x400

Alexander Pleijter

Coördinator Nieuwscheckers

Alexander Pleijter is coördinator van Nieuwscheckers. Hij werkt als universitair docent voor de opleiding Journalistiek & Nieuwe …
Profiel-pagina
peter-burger

Peter Burger

Coördinator Nieuwscheckers

Peter Burger is coördinator van Nieuwscheckers. Hij doet onderzoek naar journalistiek, nepnieuws, broodje-aapverhalen en andere folklore. …
Profiel-pagina