In aanloop naar de Europese verkiezingen gaat Nieuwscheckers samenwerken met Nu.nl, de grootste nieuwssite van Nederland. De komende weken trekken ze samen op in de strijd tegen nepnieuws rondom deze verkiezingen.

Op donderdag 23 mei gaat Nederland naar de stembus. In deze Europese Parlementsverkiezingen kiezen we, net als de rest van Europa, de mensen die namens ons in het Europees Parlement zitten. 

Nieuwscheckers controleert tijdens de verkiezingsperiode uitspraken van politici. Het is tenslotte heel belangrijk dat je zeker weet dat de uitspraken die je in verkiezingstijd hoort, echt kloppen. De artikelen van Nieuwscheckers zijn vanaf vandaag ook te vinden op NU.nl, op de voorpagina en in de rubriek NUcheckt

Ook zal Nieuwscheckers actief samenwerken met NU.nl in het signaleren en controleren van potentieel nepnieuws.

Mede-oprichter van Nieuwscheckers Alexander Pleijter is blij met de samenwerking. “Door deze samenwerking komen onze factchecks ook onder de aandacht van het grote publiek”, aldus Pleijter. “Dat is een goede zaak, want juist tijdens verkiezingscampagnes is het voor mensen belangrijk om te weten of politici de waarheid spreken.”

Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van NU.nl, over Nieuwscheckers: “Deze club levert fantastisch werk. Niet alleen op hun eigen platform, maar ook op Twitter zijn ze dé waakhond op het gebied van nepnieuws. Ik vind het mooi dat ons publiek nu ook kennis kan maken met het werk van de factcheckers uit Leiden.”


Wil je geen enkele factcheck van ons missen? En wil je op de hoogte blijven van nieuws en onderzoek naar nepnieuws, desinformatie en factchecken? Meld je dan aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van Nieuwscheckers.