Coördinatoren

Peter Burger – Oprichter en coördinator. Universitair docent, Universiteit Leiden.

Peter Burger doet onderzoek naar journalistiek, nepnieuws, broodje-aapverhalen en andere folklore. Daarnaast doceert hij wetenschapsjournalistiek en brongebruik. 

Alexander Pleijter – Oprichter en coördinator. Universitair docent, Universiteit Leiden.

Alexander Pleijter is expert in online journalistiek en factchecking. Hij onderzoekt de impact die nieuwe media hebben op de manier waarop journalisten werken en hoe nieuwe technologie de journalistiek beter kan maken.

Peter Burger en Alexander Pleijter fungeren ook als eindredacteuren: een van beide moet toestemming geven alvorens een factcheck wordt gepubliceerd. Zij zijn dus eindverantwoordelijk voor de gepubliceerde factchecks.

Huidige redacteuren

Arno van ’t Hoog – Redacteur en factchecker (2022-nu). Wetenschapsjournalist, studeerde moleculaire biologie aan de Universiteit Leiden. Was ook in 2018 actief voor Nieuwscheckers.

Maaike Reinhoudt – Project-assistent (2021-nu). Coördineert participatie van Nieuwscheckers in BENEDMO. Deed de master Journalistiek en Nieuwe Media (Universiteit Leiden).

Victoria Zondervan – Beeldredacteur (2023-nu). Video’s, fotobewerking, vormgeving.

Sarawitia Franken – Social media redacteur (2023-nu)

Voormalige redacteuren

Leon Pauw – Redacteur en factchecker (2022).

Sofie Bongers – Redacteur (2021-2022). Studeerde Nederlandse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit en volgt de master Journalistiek en Nieuwe Media (Universiteit Leiden).

Clémence Overeem – Redacteur (2017). Studeerde International Studies en volgde de minor Journalistiek en Nieuwe Media (Universiteit Leiden).

Jamie Schemkes – Redacteur (2017). Volgde de master Journalistiek en Nieuwe Media (Universiteit Leiden).

Mark Reid – Stagiair (2017). Studeerde biologie met als specialisatie Science Communication and Society (Universiteit Leiden).

Nadine Peels – Redacteur (2018). Studeerde Biomedische Wetenschappen (Universiteit Leiden).

Fiorella Opromolla – Redacteur (2018-2019). Studeerde Informatie- en Commmunicatiewetenschap (VU) en volgde de master Journalistiek en Nieuwe Media (Universiteit Leiden).

Maxime Kok – Redacteur (2019). Studeerde Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie en volgt de minor Journalistiek en Nieuwe Media (Universiteit Leiden).

Romy Heymans – Redacteur (2019-2020). Studeerde Taal- en Cultuurstudies met als specialisatie Religie en Cultuur (UU) en volgde de master Journalistiek en Nieuwe Media (Universiteit Leiden).